Hakeminen asukkaaksi

Virallinen asunnonhaku ylioppilaskotiin on joka kesä 1.6.-24.7. ja asukkaat valitaan heinäkuun lopussa. (HUOM! HAKUAIKA ON AIKAISTUNUT) Tullessaan valituksi vuokralainen saa 3 vuoden vuokrasopimuksen. Myös ympäri vuoden voi tiedustella mahdollisia vapaita asukaspaikkoja, mutta tällöin vuokrasopimus laaditaan ainoastaan seuraavan elokuun loppuun saakka voimassaolevaksi. Lisäksi kesäksi on mahdollista päästä kesäasukkaaksi Lestikselle, kun Kodin asukkaat ottavat alivuokralaisia enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Asukkaaksi valittavan on oltava lukion tai ammattikoulun suorittanut täysi-ikäinen. Asukasvalintoja tehdessä etusijalla ovat yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa opintojaan aloittelevat, joilla ei ole aikaisempia opintoja korkeakouluissa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta kotoisin olevat ovat niin ikään etusijalla.

Asuntohakemus koostuu vapaamuotoisesta, lyhyestä hakemuksesta, yo-tutkinto- ja lukion päättötodistuksien kopioista sekä kahden henkilön kirjallisista suosituksista, jotka suosittelijat lähettävät itse suoraan Lestikselle. Hyviä suosittelijoita ovat esim. Lestiksen entiset asukkaat tai kotiseurakunnan työntekijät. Sensijaan ylioppilaskodissa asuvat henkilöt eivät ole päteviä suosittelijoita.

Lestiksen kaupunkiasuntoihin (yksiöt ja kaksiot) on sama hakumenettely kuin ylioppilaskotiin. Ylioppilaskodissa asuvat tai siellä asuneet ovat etusijalla kaupunkiasuntoihin asukkaita valittaessa, mutta myös muilla on mahdollista hakea niihin asumaan. Asumisehdot ovat samat kuin ylioppilaskodissa.

Hakemukset ja hakijoiden suositukset tulee lähettää 24.7. mennessä Ylioppilaskodin johtokunnan sihteerille Antti Luomalle ensisijaisesti sähköpostitse: antti.j.luoma [at] gmail.com tai toissijaisesti ylioppilaskodin osoitteeseen: Lestadiolaisten ylioppilaskoti Vironkatu 7 c 4 00170 Helsinki. Sähköpostiviestin aiheeksi tai kirjekuoreen merkinnäksi ”ASUNTOHAKEMUS” tai ”SUOSITUS ASUNTOHAKEMUS”. Mikäli lähetät hakemuksen kirjepostina, ilmoita siitä myös sähköpostitse. 

Lisätietoja hakemisesta ja muusta asumiseen liittyvästä antaa Ylioppilaskodin johtokunnan sihteeri Antti Luoma, p.040-776 1322, e-mail: antti.j.luoma[at]gmail.com