Asuminen

Ylioppilaskoti on kolmen asunnon muodostama yhteisö. Niistä kaksi sijaitsee Vironkatu 7:n talossa, joista toisessa asunnossa on oma huone 8 tytölle ja toisessa asunnossa oma huone 9 pojalle. Huoneiden koot ovat 11 m² – 26 m² ja vuokra on n. 160-300 e huoneen pinta-alasta riippuen. Kummankin asunnon yhteydessä on wc- ja pesutilat sekä pyykkihuone. Lisäksi tyttöjen asunnon yhteydessä on tyttöjen ja poikien yhteiskäytössä oleva keittiö ja olohuone.

Kolmas asunto, ns. Marila, sijaitsee Vironkadun toisella puolella, Vironkatu 10:n talossa. Marilassa on oma huone 5 tytölle ja asunnossa on oma keittiö ja wc- ja pesutilat.

Keittiöissä asukkailla on käytössään jääkaappi, pakastin ja ruokakaappi. Ylioppilaskodin omistuksessa olevat kattilat ja astiastot ovat asukkaiden yleisessä käytössä.

Olohuoneessa asukkaiden yhteiskäytössä on tv, dvd-soitin, sohva- ja pöytäkalusto sekä lautapelejä.

Ylioppilaskodissa asuminen on hyvin yhteisöllistä ja asukkailta odotetaankin aktiivisuutta kodin tapahtumien järjestelyihin sekä vastuunkantoa yhteisten tilojen hoidossa. Esimerkiksi jokaisella asukkaalla on oma siivousvuoronsa. He myös osallistuvat kaksi kertaa vuodessa pidettävien seurojen järjestelyihin esim. leipoen ja musisoiden. Asukkaiden yhteiselämän ja viihtyvyyden sujumisen ylläpitämiseksi sekä turvallisuuden takaamiseksi on laadittu järjestyssäännöt, joihin jokainen asukas on sitoutunut. Sääntöihin voit tutustua täällä: Ylioppilaskodin säännöt ja toimintaohjeet

Ylioppilaskodin asukkaiden keskuudesta valitut opiskelijaisäntä ja -emäntä huolehtivat toimillaan, että yhteiset tilat ja niihin kuuluva irtaimisto on hyvässä kunnossa. He myös edustavat asukkaita Ylioppilaskodin johtokunnan kokouksissa.